Kapellet_318x211pxKunstudstillinger, koncerter, foredrag, konferencer og debat-møder skaber nyt liv i det gamle kapel. Her koncert med Søs Fenger.

KAPELLET

På grænsen mellem land og vand og by og skov ligger et lille kapel med en særlig historie. I april 2014 tømte en flok frivillige bygningen for 24 års skidt, skrald og glemsel, og var dermed med til at skabe nyt liv i den gamle historiske bygning.

Kapellet blev bygget i 1883, og dannede indtil for 23 år siden rammen om bisættelser af patienter fra Sct. Hans Hospital. Det er lidt slidt; malingen skaller af væggene, og stemningen i bygningen er meget speciel, måske fordi man stadig kan fornemme husets særlige historie.

Bygningen har med stor succes været brugt til koncerter, konferencer, netværksmøder, foredrag og kunstudstillinger og events.
Der kan sidde ca. 50 personer i salen.
Mødeudstyr: projektor, lærred, flipover, notesblokke og tuscher.
Læs om aktuelle koncerter og events her

Renovering: Nyt liv i kapellet
Foreningen Sct. Hans Have har modtaget en donation fra Realdanias kampagne Underværker, som gør det muligt at istandsætte kapellet i løbet af 2016. Læs mere om projektet her

 

Kapellet_199x211px
Kapellet har bl.a. andet været besøgt af Tor Nørretranders, Tamra Rosanes, Stig møller og Mikkel Nordsøe.

KIKshh

Kunst i Kapellet Sct. Hans Have
Jeppe Kruse, der fra 2001 til udgangen af 2011 var leder af Kunstcentret på Sct. Hans, kuraterer en række kunstudstillinger i kapellet. Alle udstillingerne relaterer på en eller anden måde til stedets historie og tidligere funktion på Sct. Hans Hospital. Læs om aktuelle udstillinger her og følg med på facebook.

Kapellet_KIKshh_199x211px
KIKshh har bl.a. udstillet værker af Ninna Wengel, David Dellagi, Anders Brinch, Hartmut Stockter, Peter Land og Jesper Dalgaard.

 

VI SES 23. MARTS

Vi har lukket, indtil lørdag d. 23. marts, hvor vi åbner op for sjette sæson i Sct. Hans Have

På gensyn

FIND VEJ

Sct. Hans Have
Bistrup Allé 36
4000 Roskilde

KORT
FÅ REJSEBESKRIVELSE
PARKERING

CAFÉ, URTERSALG OG KULTURELLE EVENTS

Foreningen Sct. Hans Have har fået en unik mulighed for at aktivere nogle af de faciliteter, der står ubenyttede på Psykiatrisk Center Sct. Hans område ved fjorden i Roskilde.

Stedet er en helt vidunderlig oase, der både rummer en fantastisk historie og enestående natur og have-oplevelser. Vi sælger kage og kaffe i caféen, krydderurter i drivhuset og arrangerer forskellige kulturelle begivenheder. Stedets grønne rammer egner sig desuden til netværksmøder, konferencer og firma-events.

Visionen for Sct. Hans Have er at fremme den mentale sundhed gennem natur, kultur og fællesskab.

Vil du være med til at skabe liv på et af de smukkeste steder i Roskilde så støt os med et bliv medlem eller meld dig som frivillig.