Oplæg & rundvisninger

Det pibler og gror – spirer og vokser

Vi tilbyder en stribe oplæg og rundvisninger, hvor vi deler ud af vores erfaringer, løbende overvejelser og visioner og drømme for fremtiden.

Hør f.eks. om vores erfaringer med at skabe goder rammer for et meningsfyldt inkluderende arbejdsfællesskab - eller om den betydning design og æstetik har haft i udviklingen af Sct. Hans Have – eller hvorfor vi mener, at selvforsyning og økologi både kan skabe livskraft og fremme mental sundhed – eller bliv klogere på hvad det er naturen kan, når vi skal hvile vores hjerne og finde den ro og fred rigtig mange mennesker higer efter i dag 

Sct. Hans Have har været i rivende udvikling siden vi for første gang slog garageportene op i caféen, fyldte drivhuset med duftende urter og indbød til en arbejdsdag en forårsdag i maj 2014.

Vi er blevet ”en smule” klogere siden da - men vi er stadig lige engagerede og optagede af at udvikle et helt særligt sted, der gør en positiv forskel - og hvor det nogle gange rent faktisk lykkedes at drømme bliver til virkelighed.

Praktisk info – gælder alle oplæg og rundvisninger:
Varighed: ca. en time, inklusiv tid til spørgsmål
Pris: 2500,- eks moms
Hjemmelavet lemonade af egne og lokale råvarer eller kaffe og te kan tilkøbes
Medbring praktiske sko og tøj efter vejret.


Oplæg og rundvisning i Sct. Hans Haves mangeartede grønne rum:

Hvorfor er naturen så vigtig for vores mentale sundhed?

Hvad kan naturen bidrage med i et moderne liv? Hvordan kan naturen understøtte idéudvikling og kreativitet? Hvorfor er det, ifølge mange forskere, i naturen vi restituerer bedst? På denne gåtur fortæller vi om de afstressende og restituerende muligheder, der findes i naturen. Vi går igennem de mange naturkvaliteter, der findes i Sct. Hans Have og fortæller om hvordan vores arbejder relatere sig til de forskellige teorier på området.


Oplæg og rundvisning i haven og gartneriet:

Inkluderende meningsfyldt arbejdsfællesskab i praksis

Sct. Hans Haves drivhuse og grønne områder passes og dyrkes af ansatte, ledige i udsatte positioner, patienter fra Psykiatrisk Center Sct. Hans og en stor gruppe frivillige. Hør om hvordan vi i praksis arbejder med at skabe gode rammer for et inkluderende meningsfyldt arbejdsfællesskab og samtidigt skaber en grøn rekreativ oase til glæde for et stort og voksende publikum.

I oplægget fortæller vi også om hvordan stedets historie som aktivitets tilbud på Psykiatrisk center Sct. Hans og senere terapihave har dannet afsæt for arbejdet i Sct. Hans Have i dag, og hvordan ophold i naturen og arbejdet i haven kan spille en vigtig rolle i forhold til vores mentale sundhed og trivsel.


Oplæg og rundvisning i haven, caféen og gartneriet

Livskraft og mentalsundhed gennem økologi, biodiversitet og selvforsyning

Den økologiske have og caféen inkluderer, med udgangspunkt i stedets særlige historie, borgere i sårbare situationer i de daglige opgaver. På denne rundvisning viser vi rundt i haven og fortæller om, hvordan vi dyrker haven og samtidig arbejder for at fremme biodiversitet, skabe en frugtbar jord, smagfulde måltider og et mere inkluderende samfund, hvor der er plads og brug for flere.

I oplægget fortæller vi også om dyrkningsmetoder og hvordan selvforsyning og brugen af lokalt dyrkede grøntsager kan være med til at fremme mental sundhed og livskraft for den enkelte og for det nære opland.

Oplæg ved Tina Unger, agronom og direktør i Sct. Hans Have

Tina har i snart 20 år arbejdet med udvikling af lokal fødevareproduktion, regenerative haver, levende landsbyer, økologi og klima. Dette både i teori og i praksis. Og helt lokalt og i større skala. Hun har solid erfaring med at få idéer til at spire, gro og slå rod via samarbejde på tværs af mange forskellige mennesker, organisationer og interesser. Tina har været ansat i Sct. Hans Have siden april 2022.


Oplæg og rundvisning i Sct. Hans Have

Sct. Hans have; fra fantasiprojekt til virkelighed

I dette oplæg fortæller vi om, hvordan vi kom fra en idé til en drøm og til virkeliggørelse af drømmen. Hvad og hvem fik det til at lykkedes?, og hvad ville vi måske have gjort anderledes. Vi fortæller, hvorfor det stadig giver mening og hvad der driver os, og gør at vi bliver ved selvom det har - og stadig er - en stor opgave at være ildsjæl og iværksætter.

Vi viser rundt og fortæller om hvordan Sct. Hans Have i dag arbejder med at fremme mental sundhed og trivsel i et inkluderende arbejdsfællesskab og udvikle det grønne miljø til en grøn rekreativ oase til glæde for et stort og voksende publikum.


Oplæg og rundvisning i Sct. Hans Have

Inkluderende design

I dette oplæg fortæller vi om, hvordan æstetik og design har spillet en central rolle i udviklingen af Sct. Hans Have. Vi fortæller om hvordan formen understøtter visionerne for stedet, og hvordan vi arbejder med at skabe sammenhæng i et uprætentiøst og perfekt uperfekt miljø. Vi fortæller om, hvordan vi arbejder i brydningsfladen mellem historie og nutid og hvordan det at understøtte involvering og ejerskab også bliver et designmæssigt valg.SCT. HANS HAVES ÅBNINGSTIDER 2022

Julecafé & julegrønt
12. november – 18. december
lørdage og søndage
Kl. 12:00-16:00

FIND VEJ
Sct. Hans Have
Bistrup Allé 36
4000 Roskilde

PARKERING
Parker bilen på de optegnede p-pladser på Sct. Hans eller ved Roskilde Havn, og nyd gåturen ned til Sct. Hans Have. På den måde sikrer vi i fællesskab, at Sct. Hans Have forbliver et dejligt, fredeligt og roligt sted.

Tryk på kortet for at se det i større udgave.

TAG BARE DIN HUND MED
Din hund er også velkommen i Sct. Hans Have, så længe den er rolig og ikke generer vores andre gæster.

BLIV OPDATERET
TILMELD DIG NYHEDSBREV
FØLG OS PÅ FACEBOOK
FØLG OS PÅ INSTAGRAM

 

 

december 2022

MA
TI
ON
TO
FR
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1 december
No Events
Events for 2 december
No Events
Events for 3 december
Events for 4 december
5
6
7
8
9
10
11
Events for 5 december
No Events
Events for 6 december
No Events
Events for 7 december
Events for 8 december
No Events
Events for 9 december
No Events
Events for 10 december
Events for 11 december
12
13
14
15
16
17
18
Events for 12 december
No Events
Events for 13 december
No Events
Events for 14 december
No Events
Events for 15 december
No Events
Events for 16 december
No Events
Events for 17 december
Events for 18 december
19
20
21
22
23
24
25
Events for 19 december
No Events
Events for 20 december
No Events
Events for 21 december
No Events
Events for 22 december
No Events
Events for 23 december
No Events
Events for 24 december
No Events
Events for 25 december
No Events
26
27
28
29
30
31
1
Events for 26 december
No Events
Events for 27 december
No Events
Events for 28 december
No Events
Events for 29 december
No Events
Events for 30 december
No Events
Events for 31 december
No Events