Seniorhøjskolen

Der er fokus på de gode sanseoplevelser – velsmagende supper og frokostretter og hjemmebagt surdejsbrød serveret på fint gammelt porcelæn mellem duftende krydderurter, figentræer og vindrueranker, når Seniorhøjskolen besøger os.

De seneste par år har vi haft et samarbejde med Seniorhøjskolen i Roskilde Kommune, der besøger os i haven ca. en gang ugentligt. En gruppe frivillige arrangerer forskellige have aktiviteter, små oplæg og musikalske indslag, og det er til stor glæde for os alle – ansatte, udsatte, ældre og frivillige, at vi mødes en gang om ugen og nyder det smukke drivhus og hinandens selskab.

”Måltidet med hjemlavet suppe og hjemmebagt brød er på samme måde en succes, da vi oplever at der bliver kræset om maden og borgerne. Seniorhøjskolen har endda oplevet at borgere som ikke til daglig indtager det nødvendige føde eller er småt spisende på plejecentrene, faktisk nyder og spiser mere mad end normalt.”

– Pia Schwerdtfeger, leder af Seniorhøjskolen Roskilde

“I Sct. Hans Have får de ældre borgere igen mulighed for at blive udfordret på et socialt, kognitivt og fysisk plan. Miljøet med de idylliske drivhuse, sanseoplevelser og de smukke stier ned til fjorden er medvirkende til at styrke den ældres sanser og motorik på et individuelt plan.”

– Pia Schwerdtfeger, leder af Seniorhøjskolen Roskilde