Oplæg & rundvisninger

Det pibler og gror – spirer og vokser

Sct. Hans Have tilbyder en stribe oplæg og rundvisninger, hvor vi deler ud af vores erfaringer, løbende overvejelser og nære visioner.

Hør f.eks. om vores erfaringer med at skabe goder rammer for et meningsfyldt inkluderende arbejdsfællesskab – eller om den betydning design og æstetik har haft i udviklingen af Sct. Hans Have – eller hvorfor vi mener, at selvforsyning og økologi både kan skabe livskraft og fremme mental sundhed – eller bliv klogere på, hvad det er naturen kan, når vi skal hvile vores hjerne og finde den ro og fred rigtig mange mennesker higer efter i dag

Praktisk info – gælder alle oplæg og rundvisninger:

Varighed: ca. en time, inklusive tid til spørgsmål
Pris: 2500,- eks. moms
Hjemmelavet lemonade af egne og lokale råvarer eller kaffe og te kan tilkøbes
Medbring praktiske sko og tøj efter vejret.

blomster
rundvisninger i sct hans have
Reception
Oplæg og rundvisning i Sct. Hans Haves mangeartede grønne rum:
Hvorfor er naturen så vigtig for vores mentale sundhed?

Hvad kan naturen bidrage med i et moderne liv? Hvordan kan naturen understøtte idéudvikling og kreativitet? Hvorfor er det, ifølge mange forskere, i naturen vi restituerer bedst?

På denne gåtur fortæller vi om de afstressende og restituerende muligheder, der findes i naturen. Vi går igennem de mange naturkvaliteter, der findes i Sct. Hans Have og fortæller om hvordan vores arbejder relaterer sig til de forskellige teorier på området.

Oplæg og rundvisning i haven og gartneriet:
Inkluderende meningsfyldt arbejdsfællesskab i praksis

Sct. Hans Haves drivhuse og grønne områder passes og dyrkes af ansatte, ledige i udsatte positioner, patienter fra Psykiatrisk Center Sct. Hans og en stor gruppe frivillige. Hør om hvordan vi i praksis arbejder med at skabe gode rammer for et inkluderende meningsfyldt arbejdsfællesskab og samtidigt skaber en grøn rekreativ oase til glæde for et stort og voksende publikum.

I oplægget fortæller vi også om hvordan stedets historie som aktivitets tilbud på Psykiatrisk center Sct. Hans og senere terapihave har dannet afsæt for arbejdet i Sct. Hans Have i dag, og hvordan ophold i naturen og arbejdet i haven kan spille en vigtig rolle i forhold til vores mentale sundhed og trivsel.

Oplæg og rundvisning i haven, caféen og gartneriet
Livskraft og mental sundhed gennem økologi, biodiversitet og selvforsyning

Den økologiske have og caféen inkluderer, med udgangspunkt i stedets særlige historie, borgere i sårbare situationer i de daglige opgaver. På denne rundvisning viser vi rundt i haven og fortæller om, hvordan vi dyrker haven og samtidig arbejder for at fremme biodiversitet, skabe en frugtbar jord, smagfulde måltider og et mere inkluderende samfund, hvor der er plads og brug for flere.

I oplægget fortæller vi også om dyrkningsmetoder og hvordan selvforsyning og brugen af lokalt dyrkede grøntsager kan være med til at fremme mental sundhed og livskraft for den enkelte og for det nære opland.

Oplægsholdere
Tina Unger, Agronom og direktør i Sct. Hans Have

Tina har i snart 20 år arbejdet med udvikling af lokal fødevareproduktion, regenerative haver, levende landsbyer, økologi og klima. Dette både i teori og i praksis. Og helt lokalt og i større skala. Hun har solid erfaring med at få idéer til at spire, gro og slå rod via samarbejde på tværs af mange forskellige mennesker, organisationer og interesser. Tina har været ansat i Sct. Hans Have siden april 2022.