Fonden Sct. Hans Have

Sct. Hans Have er en historisk, mangfoldig og rekreativ have, hvor havens inkluderende arbejdsfællesskab skaber noget væsentligt og værdsat, der giver anerkendelse og mental sundhed.

Fonden Sct. Hans Haves formål er at fremme mental sundhed gennem natur, kultur og inkluderende arbejdsfællesskaber. Formålet er derudover at fremme afstigmatisering, recovery, rehabilitering og modvirkning af institutionsskader for patienter fra psykiatrien.

I hverdagen i haven lever vi dette fine formål i en række forskellige hverdagsopgaver. Køkkenet bager delikate blomsterpyntede kager, gartneriet stiklingeformere figentræer og giver inspiration til regenerativ havedyrkning.

For smagfulde kager, robuste figentræer og have-fif kan noget mere end at smage godt og skabe liv i haven. Dette med at være fælles med andre om at skabe noget væsentligt og værdsat er vejen til indre mentale sundhed.

Fonden kan foretage uddelinger i eget regi med henblik på opfyldelse af formålet. Fondens formål er almennyttigt og velgørende.

Fondens oplysninger

Fonden Sct. Hans Have
Bistrup Allé 36, 4000 Roskilde
CVR: 43644742
Reg. nr: 5334 Konto: 0247617

Læs fondens vedtægter her.

Læs principper for god fondsledelse her.

Bestyrelse

Esben Danielsen er til daglig direktør i Kulturens Analyseinstitut. Han har i sit arbejde og fritidsvirke været kulturentreprenør meget lokalt i Roskilde men også nationalt og har erfaring med frivillighed, foreningsliv, kulturdrift etc. fra bl.a. Københavns Kommunes kulturforvaltning, Lokale og Anlægsfonden og Roskilde Festival. Esben bor i Roskilde.

Mette Touborg, der i dag er sygehusdirektør, har mange års kommunal erfaring, herunder som borgmester i Lejre Kommune og adm.dir. i Københavns Kommune. Endvidere har bestyrelsesarbejde i bla. Kommunernes Landsforening, Lokale- Og Anlægsfonden samt Madens Folkemøde, også givet både viden, inspiration, glæder og rynker i panden. Mette bor i Roskilde.

Mikkel Holmbäck startede GLAD for 23 år siden. GLAD er en erhvervsdrivende fond og en Socialøkonomisk virksomhed og har 350 ansatte og 8 forretningsområder, som drives af mennesker med og uden handicap Han er drevet af rejsen sammen med andre om udvikling af noget, der skaber samfundsforandringer. Han har erfaringer med at lede værdidrevne organisationer hvor marginaliserede mennesker er en vigtig ressource. Mikkel bor i København.

Olivia Hansen er advokat og partner ved advokatkontoret ”& Foldschack”. Hun har bidraget i hele Sct. Hans Haves transformation fra forening til fond. Olivia har primært erfaring med erhvervsdrivende fonde og socialøkonomiske virksomheder. Hun er opvokset i Lejre og bor i København.

Thomas Køster er stifter og kok på gårdrestauranten Rabarbergården. Gården rummer egenproduktion af grønsager og kød; restaurant, selskabs- og kursuslokaler; butik samt skolehaver. Thomas har været formand for Nationalpark-rådet i Kongernes Nordsjælland, aktiv i at fremme småskalalandbrug i Nordsjælland og har været politisk aktiv i Gribskov Kommune i Lokallisten og arbejder for at flere unge mennesker begynder på en erhvervsuddannelse. Thomas bor i Vejby, Nordsjælland.