Sct. Hans Have og vores værdier

Fortællingen om Sct. Hans Have og vores værdier

Bomærket i Sct. Hans Have er en lille krølle, der vokser ud af en cirkel. Krøllen er inspireret af en spire og af de fangtråde planter sender ud, når de skal hæfte sig fast i noget og klatre op. Bomærket symboliserer, at der i Sct. Hans Have vokser en ny idé ud af noget, der eksisterede i forvejen. Noget der spirer af nyt liv – og vokser op og griber fat.

Sct. Hans Have har dybe rødder i stedets historie. Historien lever videre i haven, de gamle driftsbygninger og landskabet omkring. Gennem havens mange aktiviteter formidler vi historien og gør den relevant ved at invitere en skare af mennesker til at tage del.

De mange haverum skaber rum for rekreation, ro og fordybelse, men også for liv og fællesskab. Vi stræber efter, at alt hvad vi gør spirer og gror. Mennesker med lyst og livsglæde deler med dem, der har brug for det og vi nærer jordens frugtbarhed og mikroliv og arbejder cirkulært med energi, materialer og ressourcer.

Kålhaver, grønsagsbede og frugtlunde har omkranset dette sted lige så længe, som der har været psykiatrisk hospital på Sankt Hans – det vil sige i over 200 år. Derfor er maden den, vi samles om. Den nærer og giver sundhed. Vi dyrker den selv og vi henter råvarer i vores nære opland fra de bedste jordbrugere. Vores retter er smukke, enkle og på naturens præmisser, for skønhed er en drivkraft i alle hjørner af Sct. Hans Have.

drivhus
firmaarrangementer