Samarbejde med Psykiatrisk Center Sct. Hans

Gartneriet ved Sct. Hans Have har eksisteret lige så længe, som der har været psykiatrisk hospital på Sankt Hans – dvs. i over 200 år. Faktisk er den ældste bygning på Sankt Hans Gartnerhuset fra 1815, som ligger ved Sct. Hans Have.
Gartneriet blev udbygget i takt med hospitalet op gennem 1800-tallet med større arealer til grønsagsdyrkning, kålgårde og frugtlunde og var en integreret del af behandlingen i perioder.
Sct. Hans Have bygger videre på denne tradition ved at tilbyde patienter forskellige måder at være en del af at bevare og udvikle dette smukke sted.

Ansættelse i køkken og gartneri

Sct. Hans Have har mulighed for at ansætte patienter i køkkenet og i gartneriet. Opgaverne er typisk opvask, produktion i køkken, vanding, rengøring og finere og grovere havearbejde.
Patienterne er en del af det inkluderende arbejdsfællesskab Sct. Hans Have.

drivhus
Guidede naturvandringer for patienter

De guidede naturvandringer har til formål, at patienterne mærker sig selv og deres omgivelser.

Vandringen foregår i et stille tempo med tid til at standse op og observere det, der fanger vores opmærksomhed. På alle ture indgår et naturoplæg hvor træer, planter, dyr eller naturfænomener formidles.
Deltagerne vil undervejs på turen få vækket sanserne og bruge kroppen, og derved få øje på, hvordan livet i naturen udspiller sig hele året rundt.

For yderligere information kontakt info@scthanshave.dk eller tlf. 27 51 90 66

”De frokoster man har hernede giver også rigtig meget. Det er svært at være i det, når man ikke kender folk. Men fordi at alle er søde og imødekommende, snakker pænt, og at det hele foregår i roligt tempo, har det en positiv effekt. Folk farer ikke rundt. Sådan føler jeg det i hvert fald ikke.”

– Citat fra ledig i forløb

“Forløbet har givet mig erfaring i, at der er noget jeg kan. Man bliver inviteret ind i et fællesskab og får lov til at folde de ting ud, man kan. Det har været meget givende.”

– Citat fra ledig i forløb