Naturhaverundvisning – En have i særklasse

Oplev en have i særklasse

I 2023 integreres en naturhave i særklasse i Sct. Hans Have i Roskilde. Designet af haven bygger på forskning i menneskers præferencer, når det gælder oplevelser ved færden og ophold i naturen.

En have af denne type er unik i dansk sammenhæng. Der findes ikke mange andre større offentligt tilgængelige haver i Danmark med så mange naturkvaliteter, så bynært og tilgængeligt og med så fine faciliteter til ro, fordybelse, restitution, liv og fællesskab. Og ikke mindst med en sådan historie, og dertil mange borgeres tilknytning til stedet, der er vokset ud af mulden på Sankt Hans.

Tina Unger, direktør i Sct. Hans Have viser rundt og fortæller, om det særegne ved naturhaven og hvordan den kan inspirere os alle til større mental trivsel, men også til hvordan vi kan indrette vores haver til glæde for mennesker og biodiversitet i øvrigt.

Billetindtægt går ubeskåret til havens inkluderende arbejdsfællesskab – altså til at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at mennesker med vidt forskellige baggrunde og ressourcer kan deltage ligeværdigt i arbejdet med at bevare og udvikle haven.

Læs mere om naturhaveprojektet HER!

FIND BILLET TIL RUNDVISNINGEN HER

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website