Foredrag om Gartnerhuset i Sct. Hans Have

Hvornår: 14. september kl. 14
Hvor: Gartnerhuset i Sct. Hans Have
Pris: 95 kr. Køb billet her

Det gamle Gartnerhus i Sct. Hans Have er netop blevet renoveret og fremstår i dag, som det så ud engang i 1860´erne. Huset er oprindeligt fra 1815.

Murene af stampet lerjord er pudset op, taget er igen belagt med ege-spån, de gamle oprindelige vinduer er renoveret og farverne i de enkelte rum er tilpasset huset, som det så ud engang.

Huset gemmer på en række fortællinger om Danmark i 1800-tallet, som arkitekt Flemming Østergaard Nielsen levende vil kaste lys over lørdag den 14. september kl. 14-15.

Flemming har i alle år arbejdet med bæredygtigt byggeri og har en særlig interesse for, hvordan tidligere tiders byggeteknikker kan inspirere os i dag. Tilmed boede Flemming i Gartnerhuset fra 1994-2004. Så han kender om nogen huset til mindste detalje.

Gartnerhuset har altid spillet en central rolle på Sankt Hans hospital. Gartnere og patienter passede grønsagsmarkerne, der sikrede at hospitalet kunne holde sig selvforsynende med kål, løg mv.

Flemming Østergaard Nielsen er uddannet arkitekt fra kunstakademiets Arkitektskole. Han har i alle år arbejdet med bæredygtigt byggeri med særlig interesse for anvendelse af lerjord i byggeri. Han har skrevet om lerjords byggeri, foretaget studierejser samt holdt foredrag om emnet.

Billetindtægten går ubeskåret til havens sociale arbejde – altså til at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at mennesker med vidt forskellige baggrunde og ressourcer kan deltage ligeværdigt i arbejdet med at bevare og tage vare om haven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *

Name *

Email *

Website